Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jesienny dżem z dyni i żurawiny"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Obraną i oczyszczoną z nasion dynię pokrój w małą kostkę. Przełóż do miski, zalej sokiem z cytryny i zasyp cukrem żelującym. Odstaw na dwie godziny.
Zalej żurawinę rumem i odstaw na 2 godziny do nasiąknięcia. Włóż dynię do garnka i gotuj powoli, aż zmięknie. Pod koniec dodaj żurawinę z rumem, podgotuj i odstaw.
Napełnij tym słoiki. Dobrze zamknij i obróć dnem do góry. Poczekaj, aż ostygną, i obróć z powrotem.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: średniŹródło: TV14