Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienny gulasz z dynią"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Fasolę Jaś namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie. Następnego dnia, przepłucz ją, zanurz w nowej czystej wodzie, ugotuj i odcedź.
Umyte mięso pokrój w kostkę, szalotki na ćwiartki, a czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
Przesmaż na oleju, dopraw przyprawą do mięs, dodaj liść laurowy i duś pod przykryciem 10 minut. Następnie dosyp resztę przypraw, wlej bulion i gotuj na małym ogniu około godziny.
Do podduszonego mięsa dołóż pokrojoną w grubą kostkę dynię, kolorową paprykę i osączoną ugotowaną fasolę. Wlej przecier pomidorowy i gotuj jeszcze około 30 minut.
Na koniec dopraw danie według uznania i dodaj pokrojoną papryczkę chili. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, posyp gulasz jedynie posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.
120 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Super TV