Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kabaczkowa tarta"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 57
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2614
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 57
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2614
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Składniki
Z mąki, szczypty soli, 7,5 dag masła i 4 łyżek lodowatej wody zagnieć ciasto, schładzaj 30 min. Kabaczek umyj, 1/3 pokrój w plasterki, odłóż. Resztę obierz, posiekaj. Usmaż na pozostałym maśle razem z posiekaną cebulą.
Usmażony kabaczek przepuść przez praskę razem z ziemniakami. Wymieszaj z jajkiem, solą i pieprzem do smaku. Zimnym ciastem wylep formę. Piecz 10 min w 180 st. Nałóż masę ziemniaczaną i odłożone plastry kabaczka. Piecz 20 min w 180 st. Udekoruj tymiankiem.
Czas ok. 60 min; porcja – 280 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety