Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kacze udka z czosnkiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22477
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 94
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22477
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 94
Składniki
Czosnek zawiń w folię alum. i opiecz w piekarniku, aż zmięknie. Obierz, wrzuć do miski, oprósz solą, pieprzem, dodaj posiekaną bazylię, 3 łyżki oleju, sok z cytryny, wymieszaj.
Udka oczyść, usuń kość. Poluzuj nożem skórkę tak, aby powstała kieszeń. Nadziej masą czosnkową, zwiąż. Z bułki zrób grzanki, wsyp do brytfanki, na nie połóż szpinak, wlej bulion, włóż mięso.
Obłóż cebulą i pomidorkami. Piecz w 180°C ok. 45 min.Źródło: Świat kobiety