Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka cytrynowa faszerowana"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 301
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 301
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Kaczkę umyj. Olej wymieszaj z czosnkiem, gałką, solą, pieprzem, papryką i majerankiem; natrzyj tym mięso. Pozostaw na noc. Do miski wrzuć pokrojoną wątróbkę, namoczoną bułkę, żółtko, ubite białko, natkę i podsmażoną krojoną cebulę. Wymieszaj i dopraw.
Kaczkę napełnij farszem, zaszyj. Polej sokiem z cytryny. Piecz 1,5 godziny pod przykryciem w temp. 180° C.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień