Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1231
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1231
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Kaczkę umyj i wytrybuj. Natrzyj ją solą oraz pieprzem i włóż na godzinę do lodówki.
Seler, cebulę i marchew oczyść, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy warzywa trochę zmiękną, zmiksuj je w blenderze.
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie, żeby napęczniały. Orzechy połam na małe kawałki. Dorzuć do masy warzywnej, skrop sokiem z połowy cytryny i wymieszaj z ziołami.
Nafaszeruj kaczkę przygotowaną mieszanką i zszyj nicią. Umieść ją w naczyniu żaroodpornym i wstaw na 1,5 godziny do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Wszystkie na sos umieść w dużej misce, zmiksuj przy pomocy blendera i podgrzej.
Gorącą kaczkę polej owocowym sosem i udekoruj morelami.Źródło: Telemax