Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka po burgundzku"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
Kaczkę oczyść, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Podziel na porcje i oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Odstaw na ok. 2 godziny w chłodne miejsce. W garnku rozgrzej olej i obsmaż na nim porcje kaczki. Wyjmij i odłóż w ciepłe miejsce.
Cebulę obierz i pokrój w talarki. Podsmaż na złoty kolor w wypieczonym sosie po kaczce. Wlej wino i gotuj przez 5 minut. Do garnka włóż obsmażone porcje kaczki, dodaj gałązkę tymianku i liść laurowy. Całość duś pod przykryciem przez 40 minut.
Marynowaną cebulkę odcedź i dodaj do garnka. Oczyść pieczarki i pokrój na ćwiartki. Marchewkę obierz i podziel na plasterki. Oba wrzuć do kaczki i gotuj bez przykrycia przez 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo