Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka w maladze"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20651
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20651
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Umytą, osuszoną, oprószoną przyprawami kaczkę, odstawiam na 20 min w chłodne miejsce. Wkładam do brytfanny, smaruję delikatnie tłuszczem i piekę.
Z podrobów, warzyw i przypraw gotuję „smak” na galaretę; daję tyle wody, by po ugotowaniu uzyskać 3 szklanki wywaru. Gorący odcedzam, łączę z malagą i rozpuszczoną żelatyną, całość lekko podgrzewam.
Na głębokim półmisku układam porcje kaczki (bez kości), dekoruję owocami, zalewam galaretą, wstawiam do lodówki na kilka godz. Zdobię półmisek zieleniną.
180 min, porcja 490 kcal, koszt porcji ok. 3,50 zł, przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie