Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Tuszkę kaczki opłucz, wytrzyj do sucha. Pokrój na porcje. Posyp je solą i suszonym tymiankiem. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z oliwą. Natrzyj tym kawałki mięsa. Włóż je do miseczki. Szczelnie przykryj folią i wstaw do lodówki na 12 godzin. Pozostałe warzywa obierz. Cebulę posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki potnij w grubsze plasterki.
W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, zeszklij na nim cebulę. Dołóż kawałki zamarynowanej kaczki. Obsmaż je ze wszystkich stron. Bulion wymieszaj z piwem. Zalej tym kaczkę. Duś pod przykryciem ok. godziny. W połowie czasu duszenia dołóż marchewki, 20 minut przed końcem wrzuć do rondla ziemniaki. Pod koniec duszenia danie przypraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Naj