Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka w śmietanowej potrawce"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3150
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu .
Zagotuj 5 litrów wody. Kaczkę umyj, włóż do wrzątku. Dodaj obrane warzywa (marchewki, pietruszkę, por i seler). Jedną cebulę obierz, opiecz na ogniu, dodaj do garnka.
Wrzuć kostki rosołowe i przyprawy, gotuj godzinę. Dodaj liść selera i natkę, gotuj godzinę.
Kaczkę wyjmij, ostudź. Mięso obierz ze skóry i oddziel od kości, pokrój drobno. Pozostałe cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na patelni na oleju. Dodaj mięso, smaż ok. 5 minut. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Posyp suszonym koperkiem, przypraw solą i pieprzem. Nie gotuj!
<strong>Czas przygotowania 150 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie