Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka w sosie"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Wymieszaj z solą, pieprzem oraz kurkumą i przełóż na talerz.
Na pozostałym tłuszczu zrumień pokrojone na drobne kawałki mięso. Dosyp orzechy i dolej sok z czarnych porzeczek rozrobiony z połową szklanki wody. Gdy płyn zacznie wrzeć, dorzuć kostkę rosołową.
Po jej rozpuszczeniu zmniejsz ogień, wyciśnij sok z cytryny, dopraw całość cukrem i dodaj imbir starty na tarce o najmniejszych oczkach. Duś potrawę przez ok. godzinę.
W tym czasie pokrój bakłażana w plastry, a brokuł podziel na różyczki. Ugotuj warzywa w garnku na parze. Gdy ostygną, wymieszaj je z pokrojonymi pomidorami.
Gorącą kaczkę w sosie nałóż na talerz i podawaj z sałatką.Źródło: Kurier TV