Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka w sosie orzechowym"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Składniki
Cebulę obrać, umyć, posiekać, podsmażyć w dużym rondlu na maśle, dodać kurkumę i pół łyżeczki pieprzu, wymieszać, przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć na oliwie filety pokrojone na kawałki, obsypane mąką i posiekanymi orzechami.
Do kaczki dolać 200 ml wody, sok z czarnej porzeczki i sok z cytryny, dodać kostkę rosołową, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. pół godziny, pod koniec duszenia potrawę doprawić imbirem.
Bakłażan umyć, pokroić w plastry, posolić, by podczas smażenia nie wchłaniał tłuszczu, odstawić na ok. 4-5 minut, opłukać pod kranem, osuszyć, podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać wcześniej usmażoną cebulę, wymieszać z kaczką z orzechami.Źródło: Twoje Imperium