Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z bakłażanem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Wymieszaj z kurkumą i przełóż na talerz.
Na pozostałym tłuszczu zrumień pokrojoną w grube plastry kaczkę. Po chwili oprósz mięso mąką, dodaj orzechy i smaż jeszcze około 5 minut.
Wtedy wlej po 3/4 szklanki wody oraz soku z czarnych porzeczek i wrzuć kostkę rosołową. Dopraw całość solą, sokiem z cytryny i cukrem. Duś potrawę pod przykryciem około godziny.
Bakłażana oraz cukinię umyj i pokrój w plastry. Posyp je solą, poczekaj, aż puszczą sok, a potem wytrzyj papierowym ręcznikiem i usmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek razem z różyczkami brokuła i kawałkami marchewki.
Wymieszaj warzywa z przygotowaną cebulą, po czym dołóż do kaczki.
Duś do miękkości, a pod koniec posyp danie imbirem i czerwonym pieprzem.
Czas: 180 min. 1 porcja = 420 kcalŹródło: Kurier TV