Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej pieczemy ją z jabłkami - danie sprawdzone, przez wszystkich lubiane
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1887
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1887
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Oczyszczone i posolone kaczki natrzeć w środku i na zewnątrz mieszanką kminu i majeranku
Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na ćwiartki. Włożyć do kaczki, otwór zaszyć lub spiąć wykałaczkami.
Ptaki ułożyć w brytfannie, posmarować stopionym masłem
. Początkowo podlać bulionem, dopiero potem w trakcie pieczenia sosem, który wytworzył się na dnie brytfanny
Piec kaczki często je obracając, żeby zrumieniły się ładnie ze wszystkich stron.