Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Bulion wlej do garnka i zagotuj. Oczyszczone, umyte marchewki i pietruszkę pokrój w plasterki i włóż do bulionu, gotuj przez ok. 5-8 minut. Kalafior umyj, podziel na różyczki, dodaj do zupy, następnie wsyp 6 łyżek kaszy kukurydzianej, dodaj szczyptę majeranku i gotuj kolejne 10 minut.
Na koniec dopraw zupę do smaku solą i delikatnie pieprzem (jeśli przygotowałaś ją na bulionie warzywnym, możesz dodać łyżkę oliwy z oliwek). Dołóż posiekany świeży koperek i podawaj.Źródło: Świat kobiety