Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kalafiorowa z kapustą i imbirem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Kalafior oczyść, wymocz, podziel na małe różyczki. Kapustę opłucz, wytnij głąb, liście pokrój na kawałeczki. Marchewki obierz, umyj, potnij w ukośne plasterki.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone warzywa i mięso. Zalej 6 szklankami wody. Gotuj ok. 25 minut. W tym czasie chili oczyść, strączek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Razem z imbirem dodaj go do zupy.
Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Mięso wyjmij, potnij w kostkę. Ponownie włóż do zupy. Rozlej ją do talerzy. Przed podaniem każdą porcję udekoruj kilkoma listkami kolendry.Źródło: Naj