Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafiorowa z serem"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Składniki
W garnku rozgrzej masło klarowane, dodaj bułkę tartą. Kalafior świeży podziel na różyczki (mrożony wyjmij z paczki). Włoszczyznę i ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do garnka, smaż 10 minut, mieszając. Zalej 1,5 l wody, gotuj do miękkości. Wyjmij kilka różyczek kalafiora do dekoracji.
Dodaj do zupy rozdrobniony ser, gałkę muszkatołową, sól i pieprz, gotuj jeszcze 10 min. Całość zmiksuj blenderem. Zupę podawaj z różyczkami kalafiora i koperkiem. Możesz dodać jeszcze kostki sera topionego.
Czas: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień