Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zawsze na czasie. Obowiązkowo, z dużą ilością sera żółtego :)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1391
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13002
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1391
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13002
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki, gotujemy w osolonej wodzie, aby lekko zmiękły. Kalafior dzielimy na różyczki i również gotujemy w osolonej wodzie al dente. Fasolkę również lekko podgotowujemy. Na patelni smażymy pokrojoną cebulę z posiekanym czosnkiem. Do smażenia wlewamy 1/3 szklanki oliwki i dodajemy wszystkie przyprawy. Dno naczynia smarujemy oliwką. Wykładamy połowę ziemniaków, różyczki kalafiora, fasolkę. Na fasolkę wysypujemy całą zawartość patelni. Na wierzch kładziemy resztę ziemniaków. Po wierzchu polewamy gorącą wodą. Dosłownie 1/3 szklanki. Aby podczas duszenia, warzywa były miękkie i soczyste. Wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. 170* około 45 minut.