Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalarepka z kaszą i mięsem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Kalarepki obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć (miąższ pokroić i odłożyć). Przygotować farsz. Ugotować kaszę na sypko. Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę i ugotowaną kaszę.
Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać. Farszem wypełnić wydrążone kalarepki. Przygotować półtora litra bulionu (z kostki).
W rondlu ułożyć kala repki, dodać wydrążony miąższ. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu około 40 minut. Doprawić koncentratem pomidorowym, zagęścić mąką. Dusić 10 minut.
Serwować jako gorącą przekąskę lub jako danie obiadowe – wtedy dodatkowo podać ziemniaki z wody z koperkiem.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium