Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka croque-monsieur"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Posmaruj dwie kromki chleba tostowego masłem, po czym ułóż je na rozgrzanej patelni masłem do dołu i podpiekaj przez chwilę.
Rozłóż na nich cienko pokrojoną szynkę i plasterki sera. Przykryj dwoma pozostałymi kromkami chleba.
Połóż kanapki na blaszce. Posyp gruyerem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 10 minut. Tyle wystarczy, by ser się apetycznie zarumienił.
Kanapki podawaj od razu. Możesz udekorować je listkiem świeżego romarynu lub tymianku.Źródło: Olivia