Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jackfruita w puszce jeszcze niedawno widziałam tylko w sklepach internetowych. Cieszę się, że teraz bez problemu można go kupić stacjonarnie. Ma ciekawą konsystencję i po odpowiednim przyprawieniu staje się smakowitym dodatkiem wielu dań.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Na oliwie podsmażam pokrojone w piórka szalotki z czosnkiem. Jackfruita rozrywam na kawałki a twarde części kroję nożem. Całość dodaję do cebuli. Przyprawiam solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Mieszam, podsmażam chwilę i dodaję sos sojowy. Dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam. Skrapiam sokiem z cytryny i podsmażam ok. 5 minut. Kromki chleba smaruję majonezem, układam sałatę, jackfruita i warzywa.