Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka z peklowaną wołowiną"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Rozgrzej na dużej patelni oliwę. Dodaj cienko poszatkowaną kapustę i duś na średnim ogniu ok. 10 minut (do czasu, gdy kapusta zmięknie). Wrzuć do miski, by ostygła.
Przygotuj sos aioli. Utrzyj w moździerzu 2 ząbki czosnku. Cały czas mieszając, dodaj łyżkę oliwy i szczyptę soli. Sosem dopraw przestudzoną kapustę i dorzuć posiekane ogórki. Dopraw solą i pieprzem.
Posmaruj tosty musztardą. Rozłóż na 4 kromki plasterki wołowiny i kapustę. Przykryj kanapki pozostałymi kromkami. Świetnie smakują z korniszonami!Źródło: Olivia