Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kanapki z jajkiem i pastą tuńczykową"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9829
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9829
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Składniki
ok. 15 minut.
Jajka włożyć do lekko posolonej wody. Doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 9-10 minut. Ugotowane na twardo jajka przelać zimną wodą, obrać ze skorupek, gdy wystygną, pokroić w plastry. Ogórek i pomidory umyć, wytrzeć, pokroić w plasterki. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem. Pastę tuńczykową przyprawić do smaku pieprzem.
Na 6 kromkach rozłożyć plasterki ogórka i pomidorów. Lekko oprószyć je solą. Rozsmarować na tym pastę tuńczykową. Przykryć plasterkami jajek i pozostałymi kromkami. Kanapki pokroić na trójkąty. Spiąć wykałaczkami i udekorować natką.Źródło: Życie na gorąco