Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuściana kula pełna mięsa"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Z kapusty odkrój dolną część z głąbem. Zanurz ją w gotującej się wodzie na kilka minut, wyjmij. Wydrąż środek, zostawiając warstwę kilku liści (ok. 1 cm grubości). Grzyby posiekaj. Cebulę poszatkuj, podsmaż na oleju. Dodaj mięso, namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Dopraw, wymieszaj. Masę nałóż do wydrążonej kapusty i między liście.
Głęboką żaroodporną formę wysmaruj olejem. Włóż kapustę, stawiając ją na ściętym dole. Podlej bulionem, dołóż listki laurowe i ziele. Przykryj pokrywką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 st. Zapiekaj około 1,5 godziny, podlewając od czasu do czasu bulionem.
<strong>Sos pieczarkowy</strong>
Pieczarki oczyść, opłucz, przekrój na pół i podsmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Dolej śmietanę 18% lub kremówkę. Mocno podgrzej i zmiksuj na gładko.Źródło: Tina