Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniaczek"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20963
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20963
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę umyj i równo, starannie poszatkuj. Obraną i oczyszczoną włoszczyznę pokrój na małe kawałki, koper posiekaj.
W dużym garnku zeszklij na rozgrzanym maśle cebulę, dodaj pozostałe warzywa i poszatkowaną kapustę. Smaż kilka minut, do czasu, aż kapusta znacznie zmniejszy swoją objętość.
Na oddzielnej, mocno rozgrzanej patelni przesmaż pokrojony w słupki boczek i dodaj do warzyw.
Do wrzącego wywaru dodaj listek laurowy, dopraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 20 minut. 5. Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Rozlej kapuśniaczek do talerzy i posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Kurier TV