Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniaczek z kalarepką"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Składniki
Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb, liście drobno poszatkuj. Kalarepki obierz, pokrój w cienkie plasterki. Warzywa z włoszczyzny (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj resztę pokrojonych warzyw. Smaż razem jeszcze chwilę. Dolej 4–5 szklanek gorącej wody. Wkrusz kostki bulionowe. Dodaj ziarenka ziela angielskiego oraz listek laurowy. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Bazylię opłucz, osusz, odłóż kilka listków, resztę posiekaj. Zupę posyp bazylią – posiekaną i całymi listkami.Źródło: Tina