Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak na wędzonce"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij i poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
W dużym garnku zagotuj wodę. Wrzuć kości, listki laurowe, pieprz oraz ziele angielskie. Następnie dołóż do wywaru kapustę z ziemniakami i pokrojoną w słupki włoszczyznę.
Na rozgrzanym oleju podsmaż plastry kiełbasy (najlepiej jałowcowej) i posiekany czosnek. Dorzuć do garnka.
Pod koniec gotowania dosyp odrobinę kminku i w miarę potrzeby zagęść zupę mąką wymieszaną z zimną wodą.Źródło: Kurier TV