Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak na żeberkach"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2411
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2411
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Żeberka umyć, podzielić na porcje, zalać wodą, dodać pieprz, listki laurowe, ziele angielskie i szczyptę soli. Warzywa obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę.
Kapustę poszatkować, przesmażyć z cebulą na oleju. Gdy żeberka w wywarze będą miękkie, dodać pokrojone warzywa oraz majeranek i kminek. Gotować do miękkości ziemniaków.
Do zupy dodać kapustę i gotować jeszcze ok. 20-30 minut. W tym czasie pokroić boczek wędzony, przesmażyć na suchej patelni i dodać do gotującej się zupy. Doprawić. Jeśli lubimy gęste zupy – zaciągnąć mąką.
Kapuśniak zyska oryginalny smak, jeśli dodamy do niego kilka świeżych pomidorów lub dwie, trzy łyżki koncentartu pomidorowego.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium