Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak - w 40 minut"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
- 30 dkg kwaszonej kapusty, - 3 łyżki oleju,- 10 dkg cebuli,- 2 ząbki czosnku, - 2 serdelki, - 10 dkg wędzonego surowego baleronu lub wędzonego boczku,- burak,- 200 ml śmietany, - 1,5 litra wody, - sól, pieprz, kminek, papryka.
Przygotować trzylitrowe naczynie żaroodporne - włożyć do niego posiekaną cebulę i czosnek, dusić w oleju przez 3 minuty.
Dodać pokrojoną kapustę kwaszoną, starty na grubej tarce burak, pokrojony na drobną kostkę baleron, przyprawy i wodę. Gotować pod przykryciem 20 minut.
W połowie ustawionego czasu obrócić naczynie. Dodać pokrojone serdelki, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
Przed podaniem dodać śmietanę.
Czas przygotowania - około 40 minut, z czego 28 minut samego gotowania.Źródło: INTERIA.PL