Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak z boczkiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1168
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1168
Składniki
Pieczarki oczyść, potnij w plasterki, kapustę drobno pokrój, cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w sporą kostkę i podsmaż na suchej patelni. Gdy wytopi się tłuszcz, wrzuć rozdrobnione . Smaż 5 minut na mocnym ogniu, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką.
Mięso pokrój na niewielkie kawałki. Ziemniaki obierz, potnij podobnie jak mięso. Wrzuć razem do boczku, smaż kilka minut (ew. dolej 1 łyżkę oleju, by mięso i warzywa nie przypaliły się).
Wszystkie przełóż do szerokiego garnka i zalej zimnym bulionem. Domieszaj koncentrat i dodaj przyprawy. Duś pod przykryciem na małym ogniu 50-60 minut. Ew. przed podaniem posyp natką pietruszki.Źródło: Naj