Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak z kiełbasą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16734
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 93
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 365
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 139
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16734
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 93
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 365
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 139
Składniki
Mięso oczyścić, dodać listki laurowe i ziele angielskie, zalać wodą i ugotować wywar.
Warzywa oczyścić, obrać, umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce, cebulę posiekać. Kiełbasę pokroić.
Rozgrzać olej z masłem, zeszklić cebulę. Następnie dodać warzywa i posiekaną kapustę, chwilę razem smażyć. Wywar odcedzić, mięso pokroić. Do wywaru dodać kapustę z kiełbasą oraz mięso. Gotować, aż wszystkie będą miękkie, doprawić do smaku.
ok. 75 minut
Aby kapuśniak miał piękny słomkowy kolor, dodaj do niego szczyptę kurkumy. Serwuj z kromkami razowego chleba.Źródło: Twoje Imperium