Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak z klopsikami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 141
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 141
Składniki
Kapustę poszatkuj, resztę warzyw oczyść, pokrój w słupki. Zalej bulionem, dodaj masło, gotuj 15 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Klopsiki: mięso mielone wyrób z posiekanym szczypiorkiem, kaszą manną i jajkiem, przypraw papryką, solą i pieprzem, odstaw na 10 minut.
Z masy uformuj małe klopsiki. Włóż do zupy, gotuj 8 minut. Posyp posiekanym koperkiem.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie