Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak z pomidorami, papryką i czosnkiem"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2948
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2948
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Masło i olej rozgrzej w garnku, włóż poszatkowaną kapustę, liść laurowy, ziele angielskie, wlej kilka łyżek wody, duś na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Paprykę przekrój na pół, wyjmij gniazdo nasienne, pokrój w drobną kostkę. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, wyjmij gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę.
Pomidory, paprykę, koncentrat pomidorowy, wyciśnięte ząbki czosnku dodaj do kapusty, wlej 1,2 l wody, gotuj 20 minut. Zupę przypraw solą, pieprzem, dodaj posiekany koperek, zagotuj. Podawaj ją z chlebem razowym.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień