Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do śląskiego 2 dania - smakuje najlepiej na zimno
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 169
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 169
Składniki
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, wykrawamy głąb, a resztę drobno kroimy. Boczek i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Kapustę zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem. Kiedy kapusta zmięknie, odcedzamy ją, a następnie mieszamy z boczkiem i cebulką( podsmażyć na patelni). Dalej podgrzewamy i doprawiamy octem, solą, pieprzem i i ewentualnie odrobiną cukru. Uwaga: po dodaniu octu kapusta zmienia kolor na lekko różowy.