Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jedno z moich ulubionych, letnich dań, gotuję kapustę z całej główki i mam na kilka dni, kiedy wracam głodna z pracy, mam gotowy obiad, dla mnie jest samodzielnym daniem ale może być też dodatkiem do drugiego dania
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Składniki
1. kapustę posiekać, nie trzeba bardzo drobno, zalać wodą, gotować 5 min od chwili zagotowania, odcedzić, 2. marchew obrać, pokroić w kostkę, cebulę, koperek i natkę posiekać, do kapusty wlać szklankę gorącej wody, dodać pokrojone warzywa, posolić, dusić na małym ogniu, dodać pokrojone pomidory i koncentrat, doprawić, dusić do miękkości i odparowania płynu, ja nie zaprawiam kapusty mąką, żeby nie zwiększać kaloryczności, w trakcie duszenia dodaję jedynie łyżkę oliwy, żeby witaminy lepiej się przyswajały, smacznego