Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta włoska z mięsem mielonym"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14879
Polecam.
Odsłon: 471
Szybka i smaczna
Odsłon: 14879
Polecam.
Odsłon: 471
Składniki
Przepis przysłała Anna Dudys z Lipowej
Kapustę włóż do wrzącej, osolonej wody, gotuj 10 min. Ostudź. Wierzch odetnij, liście ze środka wydrąż. Poszatkuj je, podduś na maśle, przypraw do smaku.
Cebule i czosnek posiekaj. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce. Warzywa podsmaż na oleju. Ostudź. Wyrób z podduszonymi liśćmi, mielonym mięsem i jajkami. Przypraw. Farszem napełnij kapustę, przykryj wierzchem. Włóż do garnka, wlej bulion. Duś ok. 45 min.Źródło: Chwila dla Ciebie