Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta, groch i ziemniaki przyprawione marynowanymi grzybkami, przepyszny smak z mojego dzieciństwa.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki i groch ugotować razem w jednym garnku, mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliło. Ugotować do miękkości, ma być dość gęste, jeżeli jest nadmiar wody to odcedzamy, utłuc tłuczkiem do ziemniaków na gładką papkę. Kapustę drobno poszatkować, ugotować w oddzielnym garnku do miękkości, odcedzić. Kapustę dodać do ziemniaków z grochem. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do kapusty.Dodać odcedzone z zalewy grzyby marynowane z przyprawami ze słoika, sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszać i dobrze podgrzać.