Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustka zasmażana, lekko pikantna i słodka, przy każdym podgrzewaniu coraz lepsza.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1240
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1615
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 120
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1240
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1615
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 120
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Składniki
Drobno posiekaną kapustę przesypujemy do miski, posypujemy przyprawą Garam masalą i solą. Cebulę ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Wszystko wygniatamy rękami, potem przykrywamy folią lub ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Po tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy kapustę, dodajemy ziele angielskie. Całość przesmażamy na sporym ogniu, często mieszając około 4-5 minut. Potem dolewamy ciepły bulion, mieszamy, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy około 25 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, dużą szczyptę cukru, pieprz cytrynowy i czarny, mieszamy i dalej dusimy około 5-10 minut. Pod koniec sprawdzamy smak i ew. doprawiamy solą, pieprzem lub cukrem. Kapustka im więcej razy podsmażana tym lepsza. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub chlebem.