Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kapusta z zupą ogonową, idealna jako dodatek do obiadu lub jako samodzielny posiłek ze świeżą bułką.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6091
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 94
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 63
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6091
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 94
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 63
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż w garnku na oleju. Kapustę poszatkuj, posól i poduś trochę ręką, dzięki czemu puści soki. Następnie dodaj kapustę do cebuli i podlej do 3/4 wysokości wodą. Gotuj aż kapusta zmięknie. Następnie odlej wodę, pozostawiając około 2 szklanki wody w garnku.
Do miski przełóż śmietanę (dużą), dodaj dwa opakowania zupy ogonowej i dolej trochę magi. Wymieszaj na jednolitą masę i dodaj do gotującej się na małym ogniu kapusty. Ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Opcjonalnie można dodać trochę soku z cytryny.