Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne danie mięsne, łatwe, tanie i proste w przygotowaniu.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Składniki
Opłukany, osuszony papierowymi ręczniczkami karczek kroimy w grubsze 2 centymetrowe plastry, każdy plaster rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Plastry karczku solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym smalcu wieprzowym z obu stron na rumiano. Po smażeniu na dużym ogniu zmniejszamy ogień i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i kroimy cebulę w pół plastry. Pokrojoną cebulę solimy żeby zmiękła. Gdy kawałki mięsa są zarumienione z obu stron dodajemy zmieszaną z solą cebulę i dusimy pod przykryciem razem z mięsem. Ugotowane ziemniaki odlewamy, odparowujemy i nakładamy na talerze, układamy plaster uduszonego karczku, kawałki marynowanego ogórka z papryczką oraz uduszoną cebulkę.
Smacznego :)