Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kawałki mięsa w pikantnym sosie, podane z chlebkami kukurydzianymi.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Składniki
Chlebki: Mieszamy obie mąki, sól i olej. Powoli wlewamy gorącą wodę, ciągle mieszając łyżką. Wyrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne. Odrywamy po kawałku wielkości orzecha włoskiego i podsypując mąką wałkujemy na gładki placek. Placki pieczemy na gorącej, suchej patelni po ok. pół minuty z każdej strony. Danie: Karczek kroimy w paski. Smażymy na oleju ok. 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, papryki w paski, ostrą papryczkę w drobną kostkę, ananasa w mniejsze cząstki. Dodajemy do karkówki razem z kukurydzą. Doprawiamy przyprawą do burrito i sokiem z limonki. Razem dusimy pod przykryciem co najmniej 5 minut (sprawdzamy czy mięso jest miękkie). Przed podaniem posypujemy świeżą kolendrą.