Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w pół godz.Aromatyczny sos i miękkie mięso w pysznych dodatkach. Polecam:)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1035
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1224
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12498
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1035
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1224
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12498
Składniki
Karczek pociąć na pół cm plastry. Obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron. Przełożyć do garnka. Zalać wodą by przykryła mięso,dodać ziele i liście i gotować 15min.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pora i fenkuła pociętego w paski. Dodać łyżkę mąki i zasmażyć. Dodać do miękkiego mięsa,doprawić do smaku ,sosem chili,pieprzem ,solą i maggi. Łyżkę mąki roztrzepać w małej ilości zimnej wody,wlać do sosu i zagotować.
Smacznego życzę!