Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek w zalewie"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2175
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2175
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Składniki
Do garnka wlej szklankę wody. Dodaj obrany czosnek, wsyp sól zwykłą oraz do peklowania, ziele angielskie, pieprz oraz tymianek. Gotuj kilka minut, potem odstaw, by marynata ostygła.
W umyte, osuszone mięso wstrzyknij strzykawką część marynaty. Ułóż karkówkę w misce, polej resztą zalewy. Nakryj naczynie. Odstaw w chłodne miejsca na co najmniej 12 godzin lub całą dobę.
Wyjmij karczek z marynaty, osącz i obwiąższ sznureczkiem. Włóż mięso do brytfanki, polej zalewą. Dodaj pokrojoną cebulę oraz namoczone grzyby. Nakryj naczynie. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C.Źródło: Bella Relaks