Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek z oregano"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 115
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 112
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 115
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 112
Składniki
Mięso opłukuję. Keczup mieszam z 2 łyżkami oleju, przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Tą zaprawą dokładnie nacieram mięso, wkładam je do naczynia, przykrywam folią i wstawiam do lodówki na kilkanaście godzin. Karczek przygotowuję na trzy sposoby.
Zamarynowane mięso wrzucam na rozgrzany tłuszcz, obsmażam z obu stron, przykrywam patelnię pokrywką i duszę ok. 45 min, ewentualnie podlewając lenią wodą.
Karczek wkładam do rękawa do pieczenia, piekę w temp. 200°C ok. godz.
Piekę mięso na grillu lub patelni grillowej. Obsypuję listkami oregano.
60 min • Porcja 370 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie