Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w wykonaniu, sycące
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1159
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11755
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1159
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11755
Składniki
Karczek przyprawić solą, pieprzem, vegetą, czosnkiem i przyprawą do mięs. W całości opiec go na patelni. Przełożyć do rękawa do pieczenia i jeszcze trochę przyprawić.
Do rękawa wsypać także śliwki. zamknąć, włożyć do żaroodpornego naczynia (nie zamykać naczynia) i piec ok 1,5 godziny. W połowie pieczenia obrócić.
Cebulę pokroić w półksiężyce, podsmażyć. Kiedy mięso się upiecze cały sos który się wytopił przelewamy do cebuli, chwilę dusimy, dodajemy śliwki wlewamy śmietane i chwilę gotujemy - do zgęstnienia.
W tym czasie kroimy karczek na plastry. Przekładamy na talerz polewamy sosem. SMACZNEGO
Można podawać z ziemniakami, ale również dobre jest z obsmażonym wekiem.