Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ten rodzaj mięsa oraz curry. Połączenie tych dwóch składników daje super danie o super smaku. Inicjatywa, co dodać do takiego dania leży już po stronie wykonawcy u mnie, były to niżej podane składniki, ale polecam bo wyszło nadzwyczaj smacznie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
Do miski wsypujemy kukurydzę, groszek i pokrojoną paprykę.
Na patelnię wlewamy olej, karkówkę kroimy na większą kostkę i wrzucamy na patelnię dodajemy curry i zaczynamy dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po jakimś czasie kroimy pomidorki na połówki i dodajemy do karkówki.
Dodajemy cebulę, mieszamy przykrywamy i dusimy dalej.
W tzw. międzyczasie jak robimy główną potrawę gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu. Jak ryż jest gotowy i jest to około 15 minut wyjmujemy z wody i wkładamy do karkówki na patelni, by smaki się wymieszały. Możemy również dodać jeszcze łyżeczkę curry.
Na koniec dodajemy zmieszaną kukurydzę z groszkiem i papryką. Wszystko nabiera kolorów.
Całość delikatnie mieszamy, smakujemy dorabiamy przyprawami i mamy już danie gotowe. Ważne by karkówka była mięciutka bo inne składniki będą.
Wykładamy na talerz i obsypujemy całość listkami kolendry lub bazylii. Ja wolę tę drugą. Smacznego.