Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowania, nadaje się na niedzielny obiad.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem oraz mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoty kolor. Po czym przekładamy je do rondla, a na patelni podsmażamy pokrojoną w pióra cebulę i posiekany czosnek. Po chwili przekładamy do mięsa, całość zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Dusimy pod przykryciem do momentu, gdy mięso zmięknie. Wtedy dodajemy fasolkę szparagową, gotujemy około 10 minut, aż fasolka będzie miękka. Mąkę rozprowadzamy w odrobinie zimnej wody, dodajemy do niej musztardę i śmietanę. Mieszamy do połączenia. Sos dodajemy do mięsa i doprowadzamy do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Sos doprawiamy solą i pieprzem do smaku.