Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka marynowana"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 25
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 25
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
W wodzie rozpuść tyle soli, by surowe jajko włożone do wody pływało pod powierzchnią. Jajko wyjmij, do wody wsyp saletrę, dodaj połowę liści laurowych, pieprzu, ziela angielskiego i obranego czosnku. Włóż mięso, odstaw w chłodne miejsce na tydzień.
Mięso osącz, zalej wodą, dodaj resztę przypraw, zagotuj. Zmniejsz ogień do minimum, parz półtorej godziny (nie gotuj!). Ostudź w wodzie.Źródło: Chwila dla Ciebie