Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka na słodko"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10994
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10994
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Składniki
około 20 minut; pieczenie: ok. 1,5 godz.; cena porcji: ok. 4,20 zł
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Mięso oczyść, pokrój w plastry.
Oprósz solą oraz pieprzem, rozłóż w naczyniu żaroodpornym (najlepiej dużym, tak, aby mięso leżało w jednej warstwie).
Wierzch mięsa posyp rodzynkami (jeśli chcesz, możesz je wcześniej namoczyć np. w soku jabłkowym).
Mięso z rodzynkami zalej sokiem jabłkowym. Piecz pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny .Źródło: Świat kobiety