Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka nadziewana papryką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Karkówkę umyj, osusz rozetnij na duży płat. Posyp go solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Odłóż w chłodne miejsce. Papryki oczyść, opłucz, osusz, potnij w drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 1 łyżce oleju.
Dołóż papryki i smaż dalej jeszcze kilka minut. Zdejmij z ognia, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przestudź.
Warzywa wymieszaj z keczupem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Ciasno zwiń. Roladę obwiąż nitką. W brytfance rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim mięso. Następnie wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 2 godziny.
Udekoruj plasterkami boczku wysmażonymi wcześniej na patelni bez tłuszczu. Roladę podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.
godz. i 30 min; Porcja: 740 kcal; Cena porcji: ok. 4,50 zł;Źródło: Naj